22 Nisan 2013 Pazartesi

Ahsen bebeğin 6 ay kınası :)

Tekrar merhaba arkadaşlar...

Bebeğimin doğumundan altı ay geçti, zaman su gibi gerçekten... Doğruyu söylemek gerekirse zorlu bir süreçti... Bu süreç boyunca her daim yanımda olan ve desteklerini hiç esirgemeyen özellikle eşime ve anneme ve diğer aile fertlerimize de teşekkürü borç bilirim... Derlerdi de inanmazdım ama insan bu dönem boyunca çok ağlak oluyormuş maalesef... Hayatımın tamamını toplasam şu süreçteki kadar gözyaşı dökmemişimdir herhalde :) Artık öyle bir hal almıştı ki benim bu ağlak halim, eşimle oturup televizyon izleyemez hale gelmiştik... Dizi izlesem ağlıyorum, yok haber açıyoruz daha beter ağlıyorum. En sonunda belgesel açtık ama ne fayda biri birini yese ben ama yazık şimdi o annesiz kaldı yavrucak ne yapıcak diye ben de hüngür şapırt göz yaşları fora :)) Neyse ki artık o günler geride kaldı...

Birkaç arkadaşımdan ve sosyal medyadan bir etkinlik gördüm... 6 ay kınası diye birşey... Daha önce hiç katılmamıştım ve rastladığım birşey değildi... Biraz araştırdım ve gördüm ki meğer çoook eski bir âdetmiş bu :) E tabi hemen annelik duygularım kabardı, kızımı ve kendimi bu etkinlikten mahrum etmemeye karar verdim... Çok eğlenceli bir anı olacağını düşüntüm ve annemle düştük çarşının yollarınaa :)

İlk olarak kınanın vazgeçilmezi kaftan almamız gerekiyordu... İnsan birşeye ilgi duymuyorsa varlığını bile farketmiyor gerçekten. O kadar zaman çarşıya gidip alışveriş yapmış olmama rağmen bebekler için olan minnacık kaftanlar hiç gözüme takılmamıştı meğer ne kadar çok çeşit varmış... Kızım için çok güzel bir kaftan satın aldım... Eeee tabi ben eksik kalır mıyım? :) Kendime aldım tabii :) Hemde kızımınkiyle aynı model :))


Daha sonra tabi diğer kına malzemeleri... Kına tepsisi, kına, mumlar, mendiller hatta gelen misafirlerimiz için kırmızı duvaklı taçlar bile aldık... Çok yorulduk ama emin olun çok eğlenceli bir alışverişti... ;)

                                                                     Kına tepsimiz :)

             
                                                                 Duvaklı taçlarımız :)




Gelen misafirlerimize hediye etmek için minik kına keseleri hazırlayan Kese'ye çok teşekkür ederiz. :) 



Masamızı hazırladık... Birbirinden leziz pastalar, börekler, sarmalar vs. Kimse eli boş gelmemişti sağolsun :) Yedik, içtik, eğlendik... Kınamızı yaktık, damat halayı bile yaptık :) 


                                          Yüksek yüksek tepelereee ev kurmasınlaar .... :))


Ve tabii pastamız :) Pastamızı hazırlayan Rıhtım pastanesine de teşekkürü bir borç biliriz :)


                                Karadenizli pastacımızın sürprizi :) Hepimizi çok güldürdü çok yaşasın :))))

                                        


Çok güzel bir anımızı daha paylaştık... Ne gerek var demeyin kesinlikle siz de deneyin... Hem eğleniyorsunuz hem de güzel bir anı olarak kalıyor hem de sevdiklerinizle bir arada güzel bir gün geçirmek için bir fırsat daha yaratmış oluyorsunuz :)

Görüşmek üzere... Hoşçakalın :)




2 yorum:

  1. 6 ay kınası çok eski unutulmuş ama şimdi popiliretsini tekrardan kazanış durumda bencede herkes yapmalı ilerisi için çok güzel anı şimdisi için de çok güzel keyifli bir gün böyle güzel nice günleriniz olsun inş. :))

    YanıtlaSil
  2. aminn canım çok teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil